Rata pe varza

de Dana_Retetegg in Rata, 30 Noi 2012 | 8570 vizualizari

 

O reteta cu adevarat savuroasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mici (sau una mai mare),
  • 1 ceapa mare,
  • boia dulce,
  • boabe piper,
  • foi dafin,
  • bulion de rosii,
  • suc de rosii,
  • 2 pulpe de rata,
  • 100 ml vin rosu,
  • 100 ml de ulei,
  • marar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • sare de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin.

Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar).

Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a evaporat aproape complet.

Apoi am adaugat bulionul si sarea de lamaie.(Noua nu ne place varza dulce asa ca o acrim, voi o pregatiti cum va place).

Am pus la final marar tocat.

Pulpele de rata (rata crescuta la tara) le-am pus la fiert in apa cu boabe de piper si foi de dafin aprox 1 ora si jumatate.

Le-am scurs apoi bine de apa si le-am pus la prajit in ulei. 

Am adaugat peste ele vinul rosu (tot vin de la tara), sare si boia. 

Am lasat sa se gateasca innabusit cateva minute, apoi am luat capacul si am lasat sa se rumeneasca putin.

Intr-o tava am asezat varza, apoi deasupra ei pulpele de rata.

Am pus deasupra suc de rosii, marar si foi de dafin.

Am pus tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza